حدیث روز
امام علی(ع) می فرماید: هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 126 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 0×
فاطمه، علی است در فرم زنانه
22 دی 1401 - 15:00
شناسه : 2978
بازدید 888
30

ایشان درخطبه اش در مسجد پیامبر(ص) می فرماید: مشکل شما مشکل معرفتی و ندانستن نیست بلکه بر دلهای شما مهر خورده، رفتار زشت شما قلبهایتان را سیاه کرده است. می دانید حق چیست ولی نمی توانید به احترام حق به پا خیزید چون نمی خواهید.

ارسال توسط : نویسنده : آیت الله هاشمی تبریزی

فاطمه(س) پیامبر نبود ولی پیامبر گونه زندگی کرد و اندیشید او عمر کوتاهی داشت اما عمر کوتاهش بسیار با برکت بود.
فرصت زیادی نداشت تا خودش را نشان دهد ولی هزاران صفحه و معرفت مطلب اخلاقی از او به جا مانده است. جملاتی که از او به یادگار مانده بسیار متعالی است مانند آنکه درجواب سؤال فرزندش حسن علیه السلام که چرا همه دیگران را دعا می کنی خودمان را هم دعا کن می فرماید: الجّار ثُمَّ الدّار(نخست همسایه و سپس اهل خانه)
واقعیت این است که ما هنوز نابالغیم باید نسل های بالغی برسند که بتوانند بفهمند، چگونه با این انوار مقدسه رو به رو شوند و از دانش آنها بهره ببرند و دانش بیاموزند .
فاطمه(س) هنوز هم غریب است و با وجود این غربت و مظلومیت فاطمه(س) الگوست برای کلیه بشریت و اگر گفته شود درخشندگی زهرا از لحاظ زمانی و طول عمر خیلی کوتاه بود و برای الگو شدن کافی نیست، در پاسخ می گوییم: « اگر کسی در بیابان تاریک گرفتار است درخشش یک لحظه ای هم از نور کافی است تا او جهت یابی کند » در شب عروسی بهترین لباسش را به مستحق می بخشد بعد می فرماید: «ببخشید من چیزی بهتر از این ندارم»
آیا همین یک مورد همان نوری نیست که در تاریکی می درخشد. اگر جامعه به همین یک مورد عمل کند می تواند از شخصیت او نتایج بسیار بزرگ اخلاقی و اجتماعی بگیرد.

او در برابر جامعه فریاد کرده، قهر کرده، گریه کرده همه برای دفاع از حقیقت و عدالت بوده است برای دفاع از حق و حقوق خود و جامعه بوده است.

ایشان درخطبه اش در مسجد پیامبر(ص) می فرماید: مشکل شما مشکل معرفتی و ندانستن نیست بلکه بر دلهای شما مهر خورده، رفتار زشت شما قلبهایتان را سیاه کرده است. می دانید حق چیست ولی نمی توانید به احترام حق به پا خیزید چون نمی خواهید.
فاطمه مورد احترام سنی و شیعه است درکتب اهل سنت هم آمده مکراراً «هر کس فاطمه(س) را به غضب بیاورد مرا به غضب آورده و هر که اورا خشنود کند مرا خشود کرده» این کلام مسلم پیغمبر(ص) است.
معنایش این است که آنقدر محو در رضایت خدا و پیامبر بوده که شادی و غم او هم الهی شده است وقتی تو موضع بگیری یعنی آن موضع خداست اگر تو در مسئله ای شادی کنی معلوم می شود که خداوند از آن راضی است.
فاطمه برای تغییر ملاک ها و معیار ارزشهای جامعه آمده و الگو شده است چنانکه در جواب سلمان که می گوید دخترهای قیصر و کسری لباس‌های زرباف می پوشند تو چادر وصله‌دار می پوشی! می فرماید:
سلمان معیار ارزشهای ما با ارزشهای قیصر و کسری فرق می کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.